• Menu
  • Menu
Stedentrips in Europa

Stedentrips in Europa – dit zijn de beste bestemmingen

Home » Blog » Stedentrips in Europa – dit zijn de beste bestemmingen

De afgelopen maanden heeft reizen in Europa een vlucht genomen en veel mensen geïnspireerd. Niet alleen in de zomer worden vakantiegangers uit Nederland enthousiast naar de beste reisbestemmingen in heel Europa getrokken, maar ook in de winter zijn er verschillende fascinerende bestemmingen te ontdekken. Als je de verveling tijdens een lange reis wilt verdrijven, speel dan een potje gokkasten online en probeer je vakantiegeld te verhogen. 

Online casino’s die een van de felbegeerde gokvergunningen in heel Nederland hebben ontvangen, bieden een veilige gokervaring. Het aantal legale gokaanbieders is nu landelijk gestegen naar 22, zodat echt-geld gokkers een goede selectie aan alternatieven wordt geboden. Alle gokaanbieders met een geldige vergunning worden gecontroleerd door de staat en verliezen onmiddellijk hun vergunning in geval van fraude.

Gokken kan echter in geen geval worden beschouwd als de enige buffer voor vakantiegeld, omdat er geen garanties zijn dat je wint. Maar gelukkig is reizen in Europa betaalbaar. Wij presenteren hier de beste bestemmingen voor een geweldige vakantie!

Berlijn is het hele jaar door de moeite waard

De Duitse hoofdstad staat terecht bekend als de metropool die nooit slaapt. Of het nu gaat om een sportevenement ’s avonds, een discobezoek ’s nachts of een heerlijk ontbijt voordat de zon opkomt: de hoofdstad van onze directe buren biedt een rijke potpourri aan entertainment en plezier voor alle leeftijden.

Ontdek Berlijn met het hele gezin

Voor een vakantie met het hele gezin is een bezoek aan de dierentuin van Berlijn een echte aanrader. Op een totale oppervlakte van ongeveer 160 hectare, fladderen en wachten meer dan 10.000 diersoorten om bewonderd te worden door bezoekers. Er is ook een Legoland in het hart van Berlijn, waar grote en kleine bouwers aan hun trekken komen.

Stedentrip Berlijn

Berlijn is hondvriendelijk en biedt een adembenemende grotestadsflair

Als je naar Berlijn reist met een hond, kun je echt tot rust komen langs de groene oevers van de Spree. Er zijn talloze stoomboten en excursieboten waarmee je de pracht en praal van de stad vanaf het water kunt verkennen. 

Na een enerverend dagje Berlijn kun je het jezelf gemakkelijk maken in een van de talloze restaurants. Voor muziekfans biedt het Hard Rock Café op de Berlijnse Ku’damm niet alleen heerlijk eten, maar ook veel gave instrumenten om te ontdekken.

Waarom in de verte afdwalen? België nodigt je uit voor een droomvakantie

Bij onze zuiderburen vinden toeristen een bonte mix van middeleeuwse chic gecombineerd met uitgestrekte landschappen te midden van ongerepte natuur. Bijzonder bezienswaardig is de havenstad Gent, waarvan de volle pracht pas na zonsondergang tevoorschijn komt. De historische gebouwen zijn dan uniek verlicht en er zijn veel bruggen en waterwegen. 

Voor een dagtocht is het de moeite waard om naar het nabijgelegen kasteelcomplex Gravensteen te gaan, dat al in de 12e eeuw werd gebouwd. In België wordt Gent beschouwd als de studentenstad bij uitstek, en gasten kunnen zich verheugen op een jong publiek en veel goed humeur vol levendigheid op vakantie.

Verken de schoonheid van België op schijnbaar eindeloze wandelroutes

Voor een wandeltocht naar buurland België is de Ardennen een aanrader, waar je op kilometerslange wandelpaden kunt genieten van de stille idylle van de natuur. De mooiste wandelroutes vind je in de buurt van de stad Luik, die zijn naam dankt aan een voormalige jachtgemeenschap. De rijke fauna brengt je meteen in een landelijke stemming, wat vooral voor toeristen uit Nederlandse steden een echte traktatie is tijdens de vakantie.

Bergbeklimmen in de Zwitserse Alpen is heerlijk tot in de herfst

Zwitserland biedt niet alleen veel interessante regionale gerechten die je waarschijnlijk nergens anders ter wereld vindt. De bergwereld is het hele jaar door indrukwekkend, en tot diep in de herfst kun je heerlijk wandelen en bergbeklimmen op de bergen die nog niet met sneeuw bedekt zijn.  

Vooral de Matterhorn bij Zermatt trekt elk jaar veel vakantiegangers die de klim naar meer dan 4.000 meter boven zeeniveau zelf willen wagen. De bezienswaardigheid van Zwitserland ligt precies tussen Italië en Zwitserland in, dus je kunt onderweg naar beneden zelfs een omweg maken naar het mediterrane Italië.

In Venetië moet je nu entree betalen om het stadscentrum in te mogen.

Venetië is waarschijnlijk een van de meest romantische bestemmingen voor geliefden. De vele waterwegen kunnen comfortabel per gondel worden verkend, waarbij je verliefd wordt op de dromerige architectuur van de Italiaanse stad. Vanwege de soms enorme stank tijdens de warme maanden kan een bezoek aan Venetië ook worden uitgesteld tot de wintermaanden of de lente. 

Omdat het indrukwekkende stadscentrum van Venetië voortdurend overvol is met toeristen, heeft het stadsbestuur enige tijd geleden overwogen om een bezoekersregeling in te stellen. Wie het stadscentrum wil bezoeken, heeft een geschikt kaartje nodig en moet soms lang wachten als er al te veel mensen midden in de lagunestad zijn.

Ibiza en Formentera zijn de populairste bestemmingen in Spanje

Met het vliegtuig ben je in een paar uur op een van de populaire vakantie-eilanden van Spanje. Het mediterrane klimaat is het hele jaar door gematigd mild, de wintermaanden zijn eerder regenachtig. Wie het in de zomer te heet vindt onder de Spaanse zon, kan in het laagseizoen een goedkopere vakantiereis naar Spanje boeken.

Ibiza staat niet alleen bekend als party-eiland bij uitstek, maar heeft ook cultureel geïnteresseerde reizigers veel spannends te bieden. Niet ver van Ibiza ligt het kleinste eiland van de Balearen, Formentera. In het hoogseizoen kom je hier veel vakantiegangers tegen, maar als je in oktober vliegt, vind je meer vrijheid om te ontspannen. 

De watertemperatuur in de Middellandse Zee is dan nog steeds gemiddeld 24 graden Celsius, dus je kunt nog steeds genieten van een leuke vakantie aan zee in Spanje als de eerste mistflarden al over de velden drijven in dit land.

Dit zijn de mooiste bestemmingen voor een zomervakantie

Als je je zomervakantie wat verder weg mag doorbrengen, hebben we voor geïnteresseerde lezers de beste plekken voor een echte zonvakantie op een rijtje gezet. Je kunt bijvoorbeeld op eigen houtje de mooiste wijngebieden ter wereld verkennen of je vergapen aan wereldberoemde bezienswaardigheden. 

Voor verre reizen moet je altijd controleren of er in het land van bestemming bepaalde toelatingseisen gelden. Vooral in Aziatische landen kan het nog steeds nodig zijn om je te laten vaccineren tegen Corona, omdat daar een nieuwe golf van de verraderlijke ziekte is uitgebroken.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *